Huliganer i rallyskogen!

En tråkig rapport från banchefen Åke Lavén,

I lördags arrangerade vi Roslagsvalsen. I år fick vi låna en ny privat vägsträcka, som det aldrig har körts rally på, vid Sätuna. Specialsträckan var stängd med en vägbom, så att inga privata fordon kunde köra på vägen och tillfartsvägarna, både före och efter tävlingen. Rolslagsvalsen fick mycket beröm både från markägare, deltagare och den stora rallypubliken och alla var nöjda och belåtna, trodde vi …

 

Men tyvärr fick en av markägarna (mycket vaket!) se två stycken privatbilar tidigt på morgonen köra upp mot en bommad väg och efter en stund kom de tillbaka. De boende blev lite misstänksamma vad privatbilarna skulle göra, på en enskild väg som var skyltad med motorfordonstrafik förbjuden och enskild väg. Misstänksamheten gjorde att personen antecknade bilens registeringsnummer, tack! När Åke sedan kom till specialsträckan hade huliganerna bundit fast bommen i en bil och dragigt sönder den. Det innebär att det blir väldigt svårt för oss att få låna vägen igen! När fick vi låna en ny rallyväg i Uppland sist?

Som tur var, så fick Åke både bilnummer och ägarnas namn, så det blev en tur till polisen, för en anmälan. Åke hade tänkt gå på en mjukare linje, men efter att ha fått så mycket kommentarer på b.la. sociala medier med uppmaningen att ”sätt dit plåthuliganerna!” så fick det bli en polisanmälan idag. Vi rallyvänner och arrangörer, behöver inte ha den typen av drägg i rallyskogen!